arrow_drop_up arrow_drop_down
27 december 2019 

De "bel mij niet meer" lijst werkt niet

Genoeg van telefoontjes van callcenters of salesorganisaties voor energie, telefonie of andere  zaken. Hiervoor heeft de overheid de “Bel-me-niet-meer-lijst” in het leven geroepen en zorgt ervoor dat u geen ongewenste reclame meer ontvangt via de telefoon. 

Als je geen sales oproepen meer wenst te ontvangen kan je je inschrijven op DEZE lijst

Als sommige bedrijven u, ondanks uw inschrijving op deze lijst, blijven bellen voor marketingdoeleinden, kunt u dit melden op: http://meldpunt.belgie.be (rubriek “Vervelende telefoontjes”).

De praktijk:

Elke bedrijf die verkoop per telefoon wil organiseren, is verplicht om de regelgeving te volgen. Dit gaat in 3 stappen:

  • Je dient als bedrijf online een licentie kopen. De hoge prijs hiervan en de hoge boetes bij niet-naleving kaarten we hieronder aan.
  • Als licentiehouder kan je de telefoonlijst met geactiveerde nummers downloaden of automatisch updates ontvangen.
  • Vervolgens moet je uw adressenbestand ontdubbelen, zodat in uw eigen bestand wordt aangegeven wie niet gebeld wenst te worden.

Maar in de praktijk blijkt de lijst toch niet te werken.

Volgens de website van Graydon zijn er vandaag slechts 250 bedrijven die een licentie hebben om te weten wie ze niet meer zomaar mogen bellen. Dat is dus veel te weinig.

De oplossing:

Voor de zaken die energie en facility gerelateerd zijn zoals energiecontracten, telefonie, onderhoudscontracten, enz.. is Encovan de oplossing. De klanten waar wij deze contracten voor beheren weten dat zij telefonische oproepen van call centers of verkooporganisaties kunnen doorverwijzen naar ons.

Wil je ook af van dergelijke telefoontjes? Neem contact met ons op via onderstaande contactformulier. We komen graag luisteren wat we voor u kunnen betekenen.

Contact

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen