OVER DIT BOEK

10 jaar geleden waren er slechts een handvol spelers op de markt die zich verdiepten in energiecontractbeheer. Waar zij vooral grote energieverbruikende bedrijven hielpen, richtte ik mij met Encovan eerder op KMO's met een groot verbruik.
Hierdoor bereikte ik echter niet de consumenten en KMO's met een klein verbruik en dat bleef toch knagen. Want ik merkte dat er nogal wat verkeerde opvattingen bestaan rond de energiefactuur.

Eén van de belangrijkste misvattingen die ik de wereld uit wil helpen, is dat een klein maandelijks voorschot of een kleine eindafrekening automatisch wijst op een goed energiecontract.  Meestal valt er uit een eindafrekening wel degelijk op te maken dat er besparende mogelijkheden zijn. 

Vandaag de dag word je om de oren geslagen met aanbiedingen. Organisaties  die groepsaankopen aanprijzen, vergelijkingssites die alles netjes voor je op een rij zetten en bedrijven met een systeem waarmee jij als verbruiker automatisch van leverancier kan switchen beloven je allemaal hetzelfde: het laagste tarief. Daarbij beweren ze onafhankelijk te zijn van energieleveranciers en dat hun dienstverlening gratis is...

Nochtans hebben zij ook hun werkingskosten. Die verhalen ze op de energieleverancier, die ze dan op zijn beurt weer doorrekent aan de verbruiker. Jou dus!

Hoe kan je dan nog zeker zijn dat je de laagste tarieven op de markt hebt?

Dit boek, de bijhorende website, www.mijnenergiebudget.eu, templates en instructievideo’s bieden je een onderbouwde methode om zelf op zoek te gaan naar de goedkoopste energietarieven.

Je kan polsen welke kant het uitgaat met jouw energiebudget als een derde partij je helpt.

En je leert je eindfactuur te interpreteren, zodat je bij je volgende afrekening kan nazien of je contract nog het goedkoopste tarief is op de markt.


WAT LEZERS ZEGGEN


"Het maandelijks bedrag op mijn energiefactuur blijkt al jaren een goede inschatting voor mijn totaalverbruik. Nooit aan gedacht dus dat ik eigenlijk te veel betaalde..."

"Tot ik Philippes boek naast mijn laatste afrekening legde en de kleine lettertjes begon te begrijpen, is mijn euro gevallen. Letterlijk!"

Ik vond dat op zich een zeer goed boek om als leek een beter beeld te krijgen op de facetten in de energiemarkt.

Die oefeningen die erbij zitten om zelf een afrekening op te maken zijn inderdaad de beste manier om te leren omgaan met je energiefacturen en contracten.

 

De schrijfstijl en de indeling zijn zeer toegankelijk..

 

In mijn ogen zeker een aanrader voor mensen die zich wat wensen te verdiepen in de energiemarkt en daarnaast een goede basis om mee te geven aan energieverbruikers.

 

Siebe

Philippe Vande Velde - Auteur

10 jaar geleden begon ik mij te verdiepen in de complexe materie van de energiemarkt. Na 2 jaar intensief onderzoek, had ik alle factoren in kaart gebracht en onderhandelde ik de voordeligste contracten.

Ondertussen groeide het besef, dat energiecontracten meestal te snel, te weinig onderbouwd en dus te duur worden afgesloten. Om KMO's hierin een geschikte begeleiding te geven, richtte ik in 2012 Encovan op. Sindsdien hebben voornamelijk bedrijven met een groot verbruik beroep gedaan op mijn diensten.


Maar ik wil ook afnemers met een beperkter energieverbruik, zoals consumenten en kleine zelfstandigen,  laten delen in mijn kennis en ervaring. Daarom lanceerde ik dit boek, samen met de speciaal hiervoor ontwikkelde online hulpmiddelen. Ze brengen inzicht in de energiemarkt en alle factoren die je factuurbedrag beïnvloeden. 

Vanaf nu kies je dus steeds voor de goedkoopste energietarieven.
Uiteraard is de goedkoopste kWh die die je niet verbruikt, dus ik leer je ook welke acties je kan ondernemen om je verbruik te verlagen. 

Daarnaast kan je ook zelf kWh produceren met een installatie op zonne-energie. 

Deze en veel meer andere tips en tools krijg je in het boek:

Leer nu jouw energiefactuur begrijpen en efficient energietarieven vergelijken!

Bestel nu jouw boek in jouw favoriete versie. Hard cover of Ebook

Cookieverklaring
arrow_drop_up arrow_drop_down