arrow_drop_up arrow_drop_down
17 april 2020 
in Energie

Extern energiecontractenbeheer, de gemakkelijkse oplossing voor grootverbruikers.

Extern energiecontractenbeheer, de gemakkelijkse oplossing voor grootverbruikers.

Je staat op het punt om een nieuw energiecontract af te sluiten

of om te starten met energietarieven te vergelijken en je bent op zoek naar bijkomende informatie of begeleiding?

We willen graag met je delen dat de beslissing om een energiecontract af te sluiten bij leverancier X, Y of Z van minder groot belang is dan het moment waarop je jouw energiecontact afsluit. Dat komt omdat de notering op de energiemarkten de basis zijn voor energietarieven. Bovenop deze marktwaarde rekenen energieleveranciers hun marge. We kunnen dus stellen dat als je energietarieven vergelijkt op een willekeurig moment dat je een stap over geslagen hebt.

In eerste instantie dien je op de hoogte te zijn van de energiemarkten. Zodat je weet voor welk jaar het interessant is om tarieven te vergelijken. Beter nog is het te weten of de huidige notering op de energiemarkt hoger of lager is dan de beursnotering van het moment waarop het lopende energiecontract is getekend.

Het verschil in uw energiebudget tussen een vast- en variabel energietarief kan uw energiebudget ook positief of negatief beïnvloeden. De juiste keuze maken doe door te berekenen wat nu echt het voordeligst is voor een bepaalde periode. Het resultaat is afhankelijk van de marktwerking én van de prijszetting strategieën van leveranciers op dat moment.

Gedurende de looptijd van van je contract krijg je van je leverancier ook facturen. Het is bekend dat energiefacturen niet de gemakkelijkste zijn om te controleren. Ee goede factuurcontrole, vooral bij de aanvang van een nieuw contract kan je ook heel wat besparen op jouw energiebudget.

Wij begrijpen dus maar al te goed dat, als je niet vertrouwd bent de bovenstaande informatie, je hulp nodig hebt. Voor een industriële energieverbruiker zijn er van tal contractmogelijkheden en is dus maatwerk.

Een externe energiecontract beheerder kan je eerste aanspreekpunt zijn voor al jouw vragen over energiecontracten. Hij kan je letterlijk alle informatie bezorgen die je nodig hebt om de juiste beslissing te maken of kan het beheer van jouw energiedossiers integraal van je overnemen.

Wil je je behoeden voor te veel schommelingen in jouw energiebudget dat is een externe energiecontract beheerder de gemakkelijkste oplossing.

We komen graag bij je langs om de samenwerkingsmogelijkheden te bespreken.

Philippe Vande Velde – Philippe@encovan.be – 0468 15 35 04

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cookieverklaring