Voorkom dat je te veel betaald voor energie!


Met onze groepsaankopen elektriciteit & aardgas.

Bespaart een gezin gemiddeld 300 € 

Ja, ik wil deelnemen
100% zeker
Betaal nooit meer te veel voor energie
We gaan voor 10 000 leden
In groep zijn we sterker
Vanaf januari 2020
Alleen voor leden

Steeds het laagste tarief

Aardgas en elektriciteit zijn duur en dat zal in de toekomst zo blijven. Het aantal mensen dat moeite heeft met het betalen van hun energiefactuur stijgt elk jaar. Groepsaankopen lijken hieraan enigszins tegemoet te komen. Na een jaar trappen echter heel wat consumenten in de val van de stilzwijgende verlenging en dat komt hun duur te staan.


Daarom neemt Mijn Energiebudget het initiatief om groepsaankopen te organiseren op de meest consumentvriendelijke manier.

Door je lidmaatschap krijg je bij onze groepsaankoop de opvolging en continuïteit die je verdient waardoor je jaar na jaar geniet van het goedkoopste energietarieven!


Hoe?

 • Voor 2020 werd een heel gunstig contract onderhandeld met de leverancier. Hierop kan je op gelijk welk moment vóór 30/09/2020 intekenen, dan is je overstap binnen de maand rond.
 • In de loop van 2020 wordt het contract voor 2021 onderhandeld. Alle leden zullen op dit aangepaste tarief overstappen op 1/01/2021. Zo vermijd je een dure, stilzwijgende verlenging.
 • Door samen te werken met clubs, verenigingen en bedrijven zal de groep snel groeien, waardoor de tarieven in de toekomst nog gunstiger worden!
 • Door het betalen van een lidgeld voor de werkingskosten van dit systeem, steun je ook je eigen vereniging of een goed doel

Hoe kan je deelnemen?

Met je vereniging of club

De goedkoopste tarieven voor de leden van je vereniging én een extra steun voor de clubkas

Met je collega's

Jouw medewerkers genieten van de goedkoopste tarieven en je steunt een goed doel

Als particulier

Kies voor alle voordelen van een groepsaankoop en steun bovendien een goed doel

FAQ over lidmaatschap

Wat doet Mijn Energiebudget met mijn lidgeld?
 • Een gedeelte van je lidgeld wordt gebruikt om een loon uit te keren aan het team dat dit project draaiende houdt.
 • Ook de onderhoudskosten voor de website, de community en de software voor het beheren van alle leden en hun gegevens worden hiermee vergoed.
 • Om de groepsaankoop nog voordeliger te maken, moeten de groep zo groot mogelijk worden. Er wordt dus een marketingbudget voorzien om zoveel mogelijk mensen hierover te informeren.
 • Jaarlijks gaat er ook 1 € van je lidgeld naar een goed doel. Als je intekent via je vereniging gaat deze Euro naar je eigen clubkas.

Hoeveel bedraagt het lidgeld?

 • Momenteel bedraagt het lidgeld 27,00 €/jaar per EAN nummer (je aansluitingsnummer voor elektriciteit en/of aardgas). Wil je zowel voor aardgas als voor elektriciteit aansluiten, dan betaal je dus 47,00 €/jaar incl. BTW.
 • Afhankelijk van het aantal leden en de kosten voor het beheren van de groepsaankopen, kan het lidgeld dalen. Eens je hebt ingetekend kan het echter nooit meer stijgen.

Hoe komt het dat het lidgeld zo laag is?

 • Wij willen zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om van deze dienst gebruik te maken aan een zo laag mogelijke kost.

Andere organisatoren van groepsaankopen rekenen geen lidgeld. Waarom doet Mijn Energiebudget dit dan wel?

 • Ook de organisatie van andere aanbieders van groepsaankopen moet worden vergoed. Zij rekenen die kosten echter niet rechtstreeks aan hun leden door, maar wel aan  de energieleveranciers. Die verhalen het dan op hun beurt weer op de consument (jou dus!). Soms doen ze dit al in hun initiële energietarief, soms door een verhoging van het tarief de stilzwijgende verlenging na het eerste contractjaar. Daardoor kan dit tarief met 70 tot 95% hoger liggen in dat tweede jaar.
 • Met Mijn Energiebudget vermijd je dus verrassingen en neem je rechtstreeks af bij de leverancier.

Waarom moet het lidgeld jaarlijks worden vernieuwd?

 • Gedurende het hele jaar houden wij de energiemarkt voor je in de gaten. Daardoor krijg je telkens op 1 januari een nieuw contract aan de beste tarieven en vermijd je dus een stilzwijgende verlenging. Voor deze onafhankelijk dienstverlening rekenen wij dus een jaarlijks terugkerend bedrag.

Ja, ik word nu lid van Mijn Energiebudget groepsaankoop

Groepsaankoop

Elektriciteit
€ 27,00 per jaar

Groepsaankoop

Aardgas
€ 27,00 per jaar

Groepsaankoop

Elektriciteit en Aardgas
€ 47,00 per jaar

Deelnemers aan het woord

Els - Emelgem
We hebben deze maand onze laatste afrekening ontvangen en zijn overtuigd dat we hulp nodig hebben om onze energiekosten onder controle te houden. Door deel te nemen aan de groepsaankoop van Mijn Energiebudget gaan we 348 euro besparen op onze energiekosten in 2020.
Sabine - Melle
Ik wou zelf op zoek gaan naar een beter energiecontract maar voor mij is dat echt een mission impossible. Deze groepsaankoop is echt de beste oplossing voor mij.
Eef - Sleidinge
Amaai! Door deel te nemen met dit initiatief ga ik het komende jaar 410 euro besparen op mijn elektriciteitsfactuur. Voor mij geen stilzwijgende verlengingen meer in de toekomst :-)
arrow_drop_up arrow_drop_down