KMO met aansluiting op laagspanning wil hoogspanningstarief

Stel, Je hebt een KMO met meerdere vestigingen. Bijvoorbeeld een keten van winkels en distributiemagazijn. Of een maakbedrijf met enkele verdeelpunten van jouw producten. Of een kleine opslagplaats op een tweede adres. Als je naar jouw energiefacturen van deze verschillende vestigingen gaat kijken zal je zien dat je verschillen de tarieven hebt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat de contracten op verschillende data zijn afgesloten of omdat de ene vestiging een eigen hoogspanningscabine heeft en de andere een aansluiting op laagspanning. Wij hebben in deze situatie heel wat klanten.

Zou het niet eenvoudiger zijn om:

  • Alle contracten te laten starten en stoppen op dezelfde datum
  • Op elke factuur hetzelfde energietarief te zien staan.

Als je de perceptie hebt dat dit niet kan omdat er idd de ene vestiging hoogspanningstarief is en de andere laagspanning….lees dan verder.

Het type van aansluiting hoeft geen verschil te hebben en energietarief. Integendeel.

Het probleem is dat energiecontracten meestal verkocht worden door call centers, deur aan deur verkoop, klantendienst medewerkers van energieleveranciers die bevoegd zijn voor een bepaald type klanten. Je kant dat wel. Er komt iemand over de vloer. Die merkt dat je een hoogspanningsaansluiting hebt en ken je niet meer verder helpen. Of  je wordt gebeld door een callcenter en vermeld dat je hoogspanning hebt dan ben je verbonden met de verkeerde persoon. Dus heel wat mensen die voor energieleverancier werken kunnen je niet verder helpen en dan blijf je met dezelfde contracten zitten.

De oplossing is de volgende:

Zorg ervoor dat al jouw leveringsadressen onder dezelfde contract zitten. Dat heeft de volgende voordelen:

  • Je hebt een gebundeld volume waardoor je betere tarieven krijgt
  • Voor al jouw aansluitingen heb je hetzelfde tarief
  • De aanvang en de vervaldata van jouw contract is voor alle vestiging hetzelfde
  • Je contracten voor een bepaalde energiesoort zitten bij dezelfde leverancier

Bij mijn leverancier gaat dat niet:

ja idd. Sommige leverancier stappen niet mee in in het verhaal om klanten met zowel aansluitingen hoog- en laagspanning onder hetzelfde contract te beleveren. Wat ik jammer vind natuurlijk. En meestal wil dat zeggen dat je te veel betaald. Of in ieder geval , niet het voordeligste tarief op de markt hebt.

Wat je dan kan doen is gaan vergelijken met andere leveranciers. Hoe je dat het beste aanpakt kan je lezen in het boek “energietarieven vergelijken kan je leren” of in één van onze andere blogs.

Ik heb geen hoogspanningsaansluiting maar wil graag hoogspanningstarieven?

Uit deze vraag kan ik begrijpen dat je een KMO hebt met één of meerde vestigingen met een aansluiting op laagspanning. Als individuele energieverbruiker zal het jou dan idd niet lukken om te genieten van de tarieven die hoogspanningsklanten hebben. Wat je wel kan doen is het totale verbruiksvolume te gebruiken in onderhandelingen met leveranciers om betere tarieven te krijgen.

Een alternatief is om jouw energiecontracten beheer uit te besteden aan een externe beheerder. Deze gaan, als ze energiecontracten afsluiten jouw verbruik samenvoegen met dat van al hun andere klanten. Een externe contractbeheerder onderhandeld tarieven in jouw naam.

Waar vind je een externe energiecontract beheerder?

Nu maak ik graag even publiciteit voor onze dienstverlening. Maar er zijn nog degelijke partijen waar je bij terecht kan.

Hoe weet ik dat ik een goede energiecontract beheerder heb?

Als je het ons vraag dan zijn dit de volgende voorwaarden waaraan een goede partij dient te voldoen.

  • Hij is gespecialiseerd in energie. Omdat dit een specifieke materie is. Doet hij ook andere dingen zoals telefonie, internet,.. dan is dit een doorverkoper
  • Hij is niet gratis. Als iemand kosteloos werkt wordt hij vergoed door energieleveranciers. Je kan je de vraag stelen of je dan werkelijk de voordeligste tarieven op de markt krijgt.
  • Hij is een dienstverlener en zal je dus een dienstverleningsovereenkomst voorstellen.
  • Hij zal jouw verbruiksvolume mee nemen met het totale volume bij contractonderhandelingen. Dit zal je effectief zien in de tarieven die hij onderhandeld.

Besluit:

Nu je dit weet ben je op de hoogte dat hoogspanningstarieven toegankelijk zijn voor elke KMO. Ongeacht de aansluiting.

Wij willen je daar in elk geval graag bij verder helpen.

Philippe Vande Velde

philippe@encovan.be

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down