Encovan - Energiekosten & facility management oplossingen.

Encovan staat voor energie consulting Vande Velde en wij zijn er om jou als ondernemer en/of consument minder te laten betalen voor elektriciteit en aardgas, minder energie te laten verbruiken en je inzicht te geven in jouw energieverbruik.

Daarnaast is het onze missie om eigenaars en/of huurders van bedrijfsgebouwen te begeleiden inzake het beheren van het onderhoud van de bedrijfsgebouwen en technische installaties. (facility management).

Dat doen we door ons unieke formules voor energiecontracten beheer, groepsaankopen energie, het ontwikkelen en inzetten van hard- & software en energie- & facility management consultancy.


Klant aan het woord - Gerdi Casier

Directeur Spanjeschool Roeselare

Gerdi vertelt ronduit hoe de samenwerking met Encovan heeft gezorgd voor een lager energieverbruik en energiekost.
Dit heeft geleid tot meer budget voor pedagogische middelen.

Eigenaar van Encovan

Philippe Vande Velde begon zich in 2010 te verdiepen in de complexe materie van de energiemarkten en -contracten.

Na 2 jaar intensief onderzoek, overzag hij alle factoren en onderhandelde hij de voordeligste contracten voor zijn toenmalige werkgever.

Al snel zag hij in dat bedrijven hun energiecontracten vaak te snel, te weinig doordacht en dus te duur afsluiten. 

Sinds 2012 begeleidt Encovan diverse KMO's en consumenten om aanzienlijke besparingen in energieverbruik en -kosten te realiseren. Niet enkel door lage tarieven te onderhandelen, maar ook door alle omgevingsfactoren binnen het (bedrijfs)gebouw te analyseren en te optimaliseren.

Daarnaast beschikken we bij Encovan over +20 jaar ervaring in facility management.


Heb je een behoefte om het onderhoud van je gebouwen efficiënter aan te makken of wil je tijdelijk uw facility dienst versterken.

Neem dan contact met ons op. 

arrow_drop_up arrow_drop_down