arrow_drop_up arrow_drop_down

Stilzwijgende verlengingen van uw energiecontract zijn pijnlijk voor uw energiebudget!

Onlangs deed een kennis een oproep op Facebook. Of iemand haar kon helpen met het nakijken van haar elektrische verwarming. Ze had de afrekening gekregen en was geschrokken van het te betalen bedrag.

Ik bood aan om haar factuur eens te evalueren.

Het viel mij onmiddellijk op dat de tarieven van mijn kennis sedert een half jaar serieus gestegen waren: het tarief voor piekuren is het laatste half jaar gestegen met bij na 41%. Het tarief voor daluren met 50%.
Door de stilzwijgende verlenging van haar energiecontract, kon de leverancier plots deze hogere tarieven rekenen.

In het boek “Energietarieven vergelijken kan je leren”, staat uitgelegd hoe je berekent wat ook jij kan besparen door van leverancier te veranderen.
Daarvoor bereken je je jaarverbruik aan je huidig tarief en datzelfde jaarverbruik aan het goedkoopste tarief van het moment.

In het geval van mijn kennis, zou dit een besparing van +400 euro op jaarbasis betekenen.

Mijn advies:

Zorg ervoor dat je energiecontracten altijd starten op 1 januari. Contracten worden aangegaan per jaar. Of je nu een contract hebt van 1,2 of 3 jaar, ze zullen stoppen op 31 december.

Deze startdatum kan je meestal zelf kiezen, ook als je ingaat op een groepsaankoop, een online aanbieding of een andere manier.

Energiefacturen evalueren kan je leren.

Het boek “Energietarieven vergelijken kan je leren” start met het leren evalueren van je energiefacturen.

Meer info over dit boek kan je hier vinden.

Heb je een bedrijf ?

Dan jan jeĀ  ook software inzetten inzetten. Wij van Encovan hebben een software ontwikkeld die we ook ter beschikking stellen van andere kmo’s. Neem alvast een kijkje in de onderstaande video.

Heb je een vraag voor ons?

Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Contact

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Cookieverklaring